söndag 14 juli 2013

Saddlebred eller Sjöhäst?

Igår tog vi i ridtur till sjön för att kolla om brädor flyter :) Med hästarna DollyFaraonHjärta och Xena red vi genom Järnboås gröna skogar för att ta ett dopp!

På väg till sjön
Framme vid sjön så funderade hästarna en kort stund på om man verkligen kunde gå på vatten, men snart travade de ut i det blå!

Tilda på Xena

Dolly och Xena
Faraon var lite osäker, han kanske tyckte vattnet var för kallt, men när morsan Dolly gick med honom ut så var det mer okej! Här är bilder på mor och son som plaskar runt :)

Dolly med sonen Faraon
På land behärskar de ju flera gångarter än bara skritt, trav och galopp. Jag undrar hur de är i vattnet, om de kan flera simarter som bröstsim och crawl också? :)

Dolly och Faraon
 
Om man ska simma med hästen är det bra att ta av sig boots och strumpor och kavla upp byxbenen en del. En del moderna sadlar har inbyggda boothängare så att man får upp bootsen ovanför vattenlinjen!

Rid barfota om du ska i sjön!
Sadel med inbyggda boothängare
Efter ungefär en timme på stranden verkade både vi och hästarna nöjda och vi red hem igen! Det hade varit en varm lördag så förhoppningsvis blev hästarna lite avsvalkade. Det var en härlig dag i sadeln på våra ädla sjöhästar!

På väg hem igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar