lördag 6 juli 2013

Häst & Vagn

I helgen har vi kört med häst och vagn på Noradagarna! Det är en härlig stadsfest varje år Nora med loppmarknad, dansuppvisningar, raggarbilar, musik och olika aktiviteter, som lockar många besökare! Dessutom kan man få åka med på en rundtur med häst och vagn och uppleva vår idylliska stad bakom vårt Saddlebredsto Dolly.

Utanför Nora Stadshotell
Therese körde varv på varv runt Nora under både fredag och lördag, men tyvärr jobbade jag på fredagen och kunde inte vara med. Jag var i alla fall med under lördagen och passade på att fota och filma en del! Här är ett urplock av bilderna :)


Rullar fram över Noras kullerstensgator
Nora är en stad som andas mycket kultur och många av "de gamla" husen är bevarade, precis som de många kullerstensgatorna! Därför är upplevelsen av att åka häst och vagn genom just Nora väldigt påtaglig och man kan tänka sig tillbaka till hur livet måste ha varit för 100 år sedan :) Det hade ju inte alls vara samma sak att åka runt bland trafikljusen inne i Örebro till exempel?

Dolly
Dolly är ett fint och tryggt sto som fyllde 13 i år! Hon är döpt efter Dolly Parton och mamma till tre hingstar men vi skulle gärna vilja ha ett sto efter henne också? Men samtidigt är hon vår brukshäst, vår klippa som alltid ställer upp och som alltid hänger med. Vi rider henne i skogen och det går bra (och fort!) och vi använder henne i uppvisningar av olika gångarter. Det är sällan några problem utan hon är verkligen hästen som bara travar på!

Vy från kuskbocken
Hon är oerhört lugn och stabil och behaglig i temperamentet. Som nämnt, under helgen har Nora inte bara varit fullt av barnfamiljer och bilar, Noradagarna har även bjudit på andra hästar, blinkande brandbilar, högljudd musik från scenen, folk som dansar, ett pysande ånglok, en färgglad hoppborg och faktiskt ett helt blinkande, snurrande tivoli?! Dolly kollar väl till en gång för att se vad det är som rör sig eller väsnas, kanske under första varvet, men sedan går hon lugnt vidare! Inte ens en snurrande techno-karusell eller en brandbil med tutande sirener får henne ur det lugna lunkandet! Istället drar hon flera barn och familjer, runt runt i flera timmar, varv på varv i vår lilla stad Nora. Hon är vår dragkämpe. Hon är vår klippa. Hon är vår drottning. Hon är Dolly.

"Ett tivoli? Jaha, okej..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar