måndag 24 juni 2013

Fairytale of New York

Här ska ni få höra en härlig berättelse! Vårt fina sto Tahitian Rose blev nämligen mamma för drygt en månad sen - på självaste Mors dag! 

Vi har väntat och väntat på detta lilla föl sedan Tahiti och hennes syster Estelle kom till oss i slutet av september i fjol. Och plötsligt är hon bara där. Jag och Therese håller som bäst på att sätta stängsel runt trädgården med duktiga Tahiti föder i hagen. Hon fixar allt! Så när vi en stund senare tittar till hästarna, upptäcker vi en sjätte häst i hagen? Ett litet föl som tar sina första stapplande steg efter sin duktiga mamma! Så Tahiti blev helt enkelt mor - på Mors dag? :)

Vårt föl är en invandrare. Både hennes föräldrar är amerikanare! Mamman (som nu bor granne med oss) är som bekant Tahitian Rose, men hennes pappa som bor kvar i Kentucky heter New York Royal. 

Saga och mamma Tahiti
Det vore kul att få med "New York" i hennes namn tänkte vi, eftersom det kommer från en lång och fin avelslinje på pappans sida. Vi försökte med Fairytale of New York (som i den populära jullåten) lite på måfå, men det var ledigt! Det fanns ingen Saddlebred registrerad med det namnet sedan tidigare :) Men på svenska och till vardags kallar vi hennes helt enkelt för Saga.


Testar benen ordentligt!
Saga är en fin och trevlig liten tös! Hon har visat flera rastypiska egenskaper och hon provade både galopp och tölt innan hon ens var ett dygn gammal! Hon är en American Saddlebred. Hon är vår lilla Saga!

Fairytale of New York

1 kommentar: