fredag 2 januari 2015

Året med Rocky Mountainhästar

Black Pepper Foto: Maria Hjerppe

Så vad har egentligen hänt senaste året?
Den här gången kopierar jag nästan rakt av den årskrönika jag la på bloggen som bara handlar om Rockys.



 Januari


Vi kom med i RMHAs (Rocky Mountian Horse Association) medlemstidning  med bilder från våran Pink Ride 2013.
Februari
Frida började rida Pepper och 3:e gången testade hon honom barbacka och att tolka. han hade inte gjort något av det tidigare... (Det gick, som bilde visar utmärkt).  Sedan provade vi med Bunny och det gick ju också bra (film nedan)               
April
Frida tog med Pepper på hans första träning - fälttävlan! Trots att han bara hoppat några få hinder tidigare. Han skötte sig galant även om han fick massor av energi av att vara på så bra galoppmark!
Ullekalvs Angelo, född för tidigt och utan att jag var närvarande. Det var en tung dag, särskilt som det skedde på Calinkas födelsedag som redan är väldigt speciell för mig. 
Maj
Bunny fick sin dotter - Ullekalvs Esmerée -  den enda dagen då jag inte var på jobbresa. Nåja, Maria och Ann-Sofie ryckte in så det löste sig och allt gick väl.

Juli
Percy och jag deltog i den första Internationella tävlingen öppen för alla töltande hästar i Sverige. Falsterbo var platsen och det var min och Percys första resa och första tävling. Dessutom efter bara knappa två månaders träning eftersom det var Percy som så tragiskt miste sitt föl (Ullekalvs Angelo). Vilken duktig häst!                                                                           
Mira fick en fölkompis på besök (med mamma). Sedan flyttade Mira och Bunny hem till dem på en dryg månad.  Tea , Calinka och Percy flyttade istället på sommarbete med ett par nordsvenskar och ett par av Sylvias hästar.
Vi fick ett helt uppslag i Länstidningen!
Återigen i RMHAs medlemstidning - denna gång som del i ett reportage om vad olika Rocky ägare gör med sina hästar.
Augusti
Tillsammans med Therese och Saddelbreden Dolly töltade Percy och jag på Östgötahäst i Mantorp.
September
Percy fick gå ponnyridning på Östgötadagarna. Det skötte hon galant trots traktorer, kalvar och andra störningsmoment.
 Pepper åkte på sin första clear round med Frida- första gången han hoppade bana och första gången iväg hemifrån. 40 och 50 cm och en felfri ritt. Duktig kille!

Oktober
RMHA World Pink Ride 2014.  Som en insamling till cancerforskning gav sig 3 ryttare iväg i det gråruggiga vädret och Frida tog en egen tur eftersom hon inte hade möjlighet medan vi red. Vi var inte många, men kul att det blev av! other took
November
Pepper och Frida åkte på ytterligare en clear round i hoppning. Denna gång i ridhus. Det gick bra även det.



....och förutom allt detta har hästarna tränats vidare här hemma. Alla har fått prova på lite trick, kolla på preseninningen och lite annat. Tea har börjat tömköras och har gått med som handhäst, precis som även Mira testat. Pepper har äntligen fått jobba lite mera, ridit på lektioner och gått på längre uteritter. Calinka har (oftast, inte alltid) fått stå som gått exempel för de andra och varit med lite här och där. Bunny och Percy är båda konstaterat dräktiga och beräknas föla i maj. Dessutom har det kommit en till Spotted Mountain häst till Sverige och Sylvias Rocky Fiona har certifierats.

Mira och mamma Bunny


GOTT NYTT ÅR!

Hoppas nästa år blir lika innehållsrikt och intressant!
Calinka, min travare (Maria Hjerppes picture)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar