torsdag 13 juni 2013

Sommarlov hos Rockisarna

Pepper
Här händer inte mycket, solen skiner och hästarna går på bete. Lilla Tea växer som bara den och hennes mamma Bunny har precis betäckts med  Pepper (fribetäckning). Percy närmar sig fölningen med stormsteg och har blivit mera inåtvänd och inte lika intresserad av sällskap som förut. Den enda som jobbas någorlunda är Calinka (travhästen). Det är medryttarna som ordnar med det eftersom även jag närmare mig förlossning. Pepper skulle gärna jobba mer, men tiden har inte riktigt funnits, eller så har min kropp sagt ifrån, antingen känningar av foglossning eller genom ett antal kraftiga  förkylningar. Men tömkörning då och då har det blivit, om än inte lika mycket som jag hade önskat. Hästarna verkar nöjda ändå och det känns som det viktigaste. Ibland kommer det saker emellan och det är bara att acceptera och göra det bästa av situationen.

Tea
Snart kommer det att bli mera aktion när nästa föl (och barn) föds och det blir dags att börja ordna med alla papper för registrering av föl, vaccinationer, Ombetäckning av Percy, dräktighetskontroller och (förhoppningsvis) igångsättning av  hästarna lite senare. Jag längtar efter dessa underbara sommar uteritter – kanske kan man få till några korta trots en liten bebis. Dressyr och tömkörning ska det i alla fall bli. Och så går det ju alltid att jobba med att få ihop material för att visa rasen på exempelvis EM i fälttävlan i Malmö i augusti och till hemsidan för gångartshästar.
Calinka och Percy
Pepper, Bunny och TePercy
Avslutar med en filmsnutt från när vi släppte ihop Bunny, Tea och Pepper. Pepper har inte tidigare gått med föl så vi hade lite extra koll för att se att allting flöt på som det skulle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar